Nuotrauka iš asmeninio archyvo |
Viskas ko reikia glajui:
- 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!)
- 325g cukraus pudros
- 2 šaukštų pieno
- Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto.
Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės norit, į pieną, įpilkite šaukštelį šviežiai išspaustos citrinos sulčių.
Šį kartą taip ir padariau, naudojau citriną.
150g sviesto dedu į indą, mikseriu plaku iki vientisos purios masės, labai svarbu, pradėti nuo žemesnės plakimo funkcijos ir palaipsniui didinti. Kai gauname baltą, purią masę, cukraus pudrą persijojame per sietelį atskirame inde, ir visą kiekį supilame per kelis kartus. Vėl gi, svarbu pradėti nuo mažesnio sukimo ir kilti į aukštesnį, kai cukraus pudra susimaišiusi su sviestu, laikas pienui ir skoniui, jau jūsų fantazija čia įsijungia. Aš įpyliau du šaukštus pieno ir šaukštelį citrinos sulčių, taip pat įtarkavau žievelės intensyvesniam skoniui. Dar kartą viską sumaičiau. Gautą masę, šaukštu, išmaišiau ir patikrinau ar nėra jokių cukraus pudros likučių dugne. Tada padalinau masę į dvi dalis ir ipyliau maistinių dažų, kurie mano baltą masę, pavertė gražaus rožinio ir šviesiai žalsvo atspalvio. Sudėjau tešlą į konditerijos maišelius ir dekoravau keksiukus.
Pirmas kartas nebuvo toks pavykęs koks tikėjausi, kad bus. Bet visada yra kur tobulėti.
P.s. labai daug kas priklauso nuo konditerinio maišelio antgaliukų, kurie paskirsto kremą labai dailiai, bet tam taip pat reikia įgūdžių!
Kviečių įvertinti mano rezultatą.
Komentarai
Rašyti komentarą