Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Tobulas keksiukų glajus!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo
Šis postas įdomus man pačiai! Tai buvo pirmas bandymas pasižaisti su glajumi, tiesa, keksiukai man ne naujiena, jie dažnai savaitgaliais garuoja ant mūsų pusryčių stalo prie karštos kavos puodeliai, tačiau glajus.. Man visada buvo kažkoks KOSMOSAS! Nelabai suprasdavau, kaip parduotuvėje jie atrodo taip idealiai.. Iki dabar. Tobulo glajaus receptą atradau, patikrinau ir dalinuosi su tais, kam tai aktualu! Tikiu, kad atsiras daugybė progų, kada panaudosite. Nekalbu apie tai, kad keksiukai, su puikiai dekoruotu glajumi yra nepaprastai miela dovana. 💓
Viskas ko reikia glajui:
  • 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!)
  • 325g cukraus pudros
  • 2 šaukštų pieno
  • Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto.
Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės norit, į pieną, įpilkite šaukštelį šviežiai išspaustos citrinos sulčių.
Šį kartą taip ir padariau, naudojau citriną.
150g sviesto dedu į indą, mikseriu plaku iki vientisos purios masės, labai svarbu, pradėti nuo žemesnės plakimo funkcijos ir palaipsniui didinti. Kai gauname baltą, purią masę, cukraus pudrą persijojame per sietelį atskirame inde, ir visą kiekį supilame per kelis kartus. Vėl gi, svarbu pradėti nuo mažesnio sukimo ir kilti į aukštesnį, kai cukraus pudra susimaišiusi su sviestu, laikas pienui ir skoniui, jau jūsų fantazija čia įsijungia. Aš įpyliau du šaukštus pieno ir šaukštelį citrinos sulčių, taip pat įtarkavau žievelės intensyvesniam skoniui. Dar kartą viską sumaičiau. Gautą masę, šaukštu, išmaišiau ir patikrinau ar nėra jokių cukraus pudros likučių dugne. Tada padalinau masę į dvi dalis ir ipyliau maistinių dažų, kurie mano baltą masę, pavertė gražaus rožinio ir šviesiai žalsvo atspalvio. Sudėjau tešlą į konditerijos maišelius ir dekoravau keksiukus.
Pirmas kartas nebuvo toks pavykęs koks tikėjausi, kad bus. Bet visada yra kur tobulėti.
P.s. labai daug kas priklauso nuo konditerinio maišelio antgaliukų, kurie paskirsto kremą labai dailiai, bet tam taip pat reikia įgūdžių!

Kviečių įvertinti mano rezultatą. 💓

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Naminiai čeburekai kitaip!

Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat!   Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje. Taigi viskas ko mums reikės: Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..) Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti) Maltų pipirų, druskos. Galvelės svogūno. Kelių skiltelių česnako. Stiklinės vandens. Aliejaus, kepimui. Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą. Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), len...

Karameliniai spragėsiai!

Visi mėgstame gerus filmus, garso efektus suteikiamus kino salėje ir žinoma - spragėsiai! Kas gali jų nemėgti? Pasirinkimas platus, nuo sūrių iki karamelinių ar šokoladinių. Bet žinoma, ne kiekvienas galime sau leisti kiekvieną vakarą žiūrėti filmus kino salėje o juo labiau leisti sau brangius užkandžius. Šiandien, noriu pasidalinti su jumis, naminiais spragėsiais, kurie bent jau man yra mėgstamiausi - karameliniai! Sūrius ar aštrius pasigaminti yra gan nesudėtinga,tačiau karameliniams reikia daugiau laiko ir pastangų :) Mums reikės: Stiklinės cukraus Dviejų šaukštų sviesto Šauktelis sodos. Nekepintų spragėsių, Šlakelio aliejaus. Spragėsius išsikepam keptuvėje ant mažos ugnies, su šlakeliu aliejaus. Supilame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi ir paliekame kelias minutes kol pasiruošime karamelę. Didesniame puode ištirpiname sviestą ir supilame cukrų. Ant mažos ugnies kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir įgaus gražios gintarinės spalvos konsistenciją, p...