Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat! Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje.
Taigi viskas ko mums reikės:
- Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..)
- Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti)
- Maltų pipirų, druskos.
- Galvelės svogūno.
- Kelių skiltelių česnako.
- Stiklinės vandens.
- Aliejaus, kepimui.
Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą.
Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), lenkiame pusiau, pirštais sudrėkiname šonus ir su šakute užspaudžiame. (ar pirštais, kaip patogiau) Jei tortilija atlimpa, neišsigąskite, pašlakstykite daugiau vandens, viskas sulips idealiai.
Laikas į keptuvę! Aliejuje apkepame abi pusės ant vidutinės ugnies. Iškepus, geriausia visus čeburekus sudėti ant popierinių rankšluosčių, taip leisime riebalų pertekliui pasišalinti. Viskas! Jūsų čeburekai paruošti.
Galima pagardinti česnakiniu ar kokiu tai mėgstamu jūsų padažu. Gaunasi minkšti, karšti čeburekai. P.s. atšalę, taip pat būna labai minkšti!
Skanaus!
P.S. Šį kartą naudojau mažas tortilijas.
Komentarai
Rašyti komentarą