Pasidalinsiu pačiu paprasčiausiu savo atrastos ir tiesiog burnoje tirpstančios GRANOLOS receptu, kuris šiuo metu mano šeimoje yra nepakeičiamas pusryčių pagardas! Jei ieškai traškios granolos recepto, lik su manimi..
Mums reikės:
- Pasirinktų riešutų, (aš rinkausi riešutų mišinį, kurį radau IKI parduotuvėje)
- Avižinių dribsnių,
- Medaus, (naudojau naminį, šviežų medų)
- Kokoso drožlių, (pasirinktinai)
- Migdolo plokštelių.
Įprastoje granoloje yra naudojami riebalai, kaip kokosų,alyvuogių aliejus ar kitas pasirinktinai,kadangi savo mityboje stengiuosi riebalų naudoti kuo mažiau, tai išbandžiau be jų, ir skonis gavosi tobulas. Visus birius produktus sumaišiau viename inde, apipyliau keliais šaukštais medaus, viską kruopščiai išmaišiau, kad medus pasiskirstytų ir palikau kelioms minutėms pastovėti, kad medus susistovėtų. Tuo metu įkaitinau orkaitę ir pasiruošiau kepimo formą. Masę paskirsčiau ant kepimo skardos, stengiaus tai daryti tolygiai, kad kuo daugiau apskrustų. Pašoviau į orkaitę 180°C, 5min. Leidau apskrusti viršutiniam sluoksniui, tada išsitraukusi, kruopščiai išmaišiau. Tą patį karotojau kelis kartus, kol mano granola įgavo gražų aukso spalvos atspalvį. Namuose kvapas buvo tobulas! Leidau atvėsti. Neišsigąskite jei granola sušoks, viskas lengvai susismulkina. Subėriau į sandarų indą ir gardinu ryto pusryčius NAMINE, BURNOJE TIRPSTANČIA GRANOLA.
Komentarai
Rašyti komentarą