Visi mėgstame gerus filmus, garso efektus suteikiamus kino salėje ir žinoma - spragėsiai! Kas gali jų nemėgti? Pasirinkimas platus, nuo sūrių iki karamelinių ar šokoladinių. Bet žinoma, ne kiekvienas galime sau leisti kiekvieną vakarą žiūrėti filmus kino salėje o juo labiau leisti sau brangius užkandžius.
Šiandien, noriu pasidalinti su jumis, naminiais spragėsiais, kurie bent jau man yra mėgstamiausi - karameliniai! Sūrius ar aštrius pasigaminti yra gan nesudėtinga,tačiau karameliniams reikia daugiau laiko ir pastangų :)
Mums reikės:
Šiandien, noriu pasidalinti su jumis, naminiais spragėsiais, kurie bent jau man yra mėgstamiausi - karameliniai! Sūrius ar aštrius pasigaminti yra gan nesudėtinga,tačiau karameliniams reikia daugiau laiko ir pastangų :)
Mums reikės:
- Stiklinės cukraus
- Dviejų šaukštų sviesto
- Šauktelis sodos.
- Nekepintų spragėsių,
- Šlakelio aliejaus.
Spragėsius išsikepam keptuvėje ant mažos ugnies, su šlakeliu aliejaus. Supilame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi ir paliekame kelias minutes kol pasiruošime karamelę. Didesniame puode ištirpiname sviestą ir supilame cukrų. Ant mažos ugnies kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir įgaus gražios gintarinės spalvos konsistenciją, paskutinis žingsnis, supilame sodą, masė pakils, viską gerai išmaišome.
Mano pastebėjimas, kad pradedant pilti karamelę reikia greitai maišyti spragėsius,kad nebūtų per didelio kiekio karamelės vienoje vietoje, nes gausis labai saldus.
Komentarai
Rašyti komentarą