Kadangi Rudenėlis mus gausiai apdovanoja gėrybėmis, reikia išmokti jas tinkamai panaudoti. Tik šį sezoną supratau koks atradimas yra moliūgai ir cukinijos. Šias gėrybes naudoju ne tik maisto ruošime, bet taip pat ir desertiniuose užkandžiuose. Vienas iš mėgstamiausių, lengvai ir greitai paruošiamų: Moliūginiai keksiukai!
Taigi mums reikės:
2 stiklinių moliūgo tyrės (moliūgo gabaliukus susmulinau blenderiu)
2 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus (galite naudoti ir baltąjį, tačiau rudasis suteikia neapsakomą skonį)
1 arb. šaukštelį kepimo miltelių
1 arb. šauktelį cinamono
Gaminimo eiga:
Įjungiame orkaitę, pasiruošiame keksiukų skardą. Į moliūgų masę įmušiame du kiaušinius, gerai išplakame, tada atskirame inde sumaišome birius produktus (t.y. miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną). Birią gautą masę per sietelį beriame į kiaušinio ir moliūgo plakinį, neskubėdami viską lengvai išmaišome. Gautą purią masę pilame į paruoštą keksiukų formą ir pašauname į orkaitę 20-25 min.
Patiekiame atvėsusius ir dekoruojame pasirinktinai, puikiai tiks ir kremo užpilas, vaisiai ar tiesiog cukraus pudra :)
Skanaus!
Taigi mums reikės:
2 stiklinių moliūgo tyrės (moliūgo gabaliukus susmulinau blenderiu)
2 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus (galite naudoti ir baltąjį, tačiau rudasis suteikia neapsakomą skonį)
1 arb. šaukštelį kepimo miltelių
1 arb. šauktelį cinamono
Gaminimo eiga:
Įjungiame orkaitę, pasiruošiame keksiukų skardą. Į moliūgų masę įmušiame du kiaušinius, gerai išplakame, tada atskirame inde sumaišome birius produktus (t.y. miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną). Birią gautą masę per sietelį beriame į kiaušinio ir moliūgo plakinį, neskubėdami viską lengvai išmaišome. Gautą purią masę pilame į paruoštą keksiukų formą ir pašauname į orkaitę 20-25 min.
Patiekiame atvėsusius ir dekoruojame pasirinktinai, puikiai tiks ir kremo užpilas, vaisiai ar tiesiog cukraus pudra :)
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą