Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Moliūginiai keksiukai

Kadangi Rudenėlis mus gausiai apdovanoja gėrybėmis, reikia išmokti jas tinkamai panaudoti. Tik šį sezoną supratau koks atradimas yra moliūgai ir cukinijos. Šias gėrybes naudoju ne tik maisto ruošime, bet taip pat ir desertiniuose užkandžiuose. Vienas iš mėgstamiausių, lengvai ir greitai paruošiamų: Moliūginiai keksiukai!

Taigi mums reikės:
2 stiklinių moliūgo tyrės (moliūgo gabaliukus susmulinau blenderiu)
2 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus (galite naudoti ir baltąjį, tačiau rudasis suteikia neapsakomą skonį)
1 arb. šaukštelį kepimo miltelių
1 arb. šauktelį cinamono

Gaminimo eiga:
Įjungiame orkaitę, pasiruošiame keksiukų skardą. Į moliūgų masę įmušiame du kiaušinius, gerai išplakame, tada atskirame inde sumaišome birius produktus (t.y. miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną). Birią gautą masę per sietelį beriame į kiaušinio ir moliūgo plakinį, neskubėdami viską lengvai išmaišome. Gautą purią masę pilame į paruoštą keksiukų formą ir pašauname į orkaitę 20-25 min.
Patiekiame atvėsusius ir dekoruojame pasirinktinai, puikiai tiks ir kremo užpilas, vaisiai ar tiesiog cukraus pudra :)
Skanaus!










Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tobulas keksiukų glajus!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo Šis postas įdomus man pačiai! Tai buvo pirmas bandymas pasižaisti su glajumi, tiesa, keksiukai man ne naujiena, jie dažnai savaitgaliais garuoja ant mūsų pusryčių stalo prie karštos kavos puodeliai, tačiau glajus.. Man visada buvo kažkoks KOSMOSAS! Nelabai suprasdavau, kaip parduotuvėje jie atrodo taip idealiai.. Iki dabar. Tobulo glajaus receptą atradau, patikrinau ir dalinuosi su tais, kam tai aktualu! Tikiu, kad atsiras daugybė progų, kada panaudosite. Nekalbu apie tai, kad keksiukai, su puikiai dekoruotu glajumi yra nepaprastai miela dovana.  Viskas ko reikia glajui: 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!) 325g cukraus pudros 2 šaukštų pieno Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto. Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės n...

Naminiai čeburekai kitaip!

Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat!   Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje. Taigi viskas ko mums reikės: Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..) Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti) Maltų pipirų, druskos. Galvelės svogūno. Kelių skiltelių česnako. Stiklinės vandens. Aliejaus, kepimui. Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą. Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), len...

Karameliniai spragėsiai!

Visi mėgstame gerus filmus, garso efektus suteikiamus kino salėje ir žinoma - spragėsiai! Kas gali jų nemėgti? Pasirinkimas platus, nuo sūrių iki karamelinių ar šokoladinių. Bet žinoma, ne kiekvienas galime sau leisti kiekvieną vakarą žiūrėti filmus kino salėje o juo labiau leisti sau brangius užkandžius. Šiandien, noriu pasidalinti su jumis, naminiais spragėsiais, kurie bent jau man yra mėgstamiausi - karameliniai! Sūrius ar aštrius pasigaminti yra gan nesudėtinga,tačiau karameliniams reikia daugiau laiko ir pastangų :) Mums reikės: Stiklinės cukraus Dviejų šaukštų sviesto Šauktelis sodos. Nekepintų spragėsių, Šlakelio aliejaus. Spragėsius išsikepam keptuvėje ant mažos ugnies, su šlakeliu aliejaus. Supilame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi ir paliekame kelias minutes kol pasiruošime karamelę. Didesniame puode ištirpiname sviestą ir supilame cukrų. Ant mažos ugnies kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir įgaus gražios gintarinės spalvos konsistenciją, p...