Mums reikės:
Pagrindui:
Kremui:
- 200g kondensuoto pieno,
- Šaukštelis vanilės ekstrakto, ar kito pasirinkto ekstrakto pagal poreikius,
- 400g Varškės,
- Truputėli tarkuotos citrinos žievelės.
Taigi pradedame..
Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinėlių, (naudoju blenderį), sviestą ištirpdome šilto vandens vonelėje, supilame į smulkintus sausainius, kruopščiai išmaišome, galiausiai patarkuojame citrinos žievelės. Gautą masę paliekame atvėsti, pasiskirstome į dvi dalis, vieną dalį, tolygiai paskirstome pasirinktoje kepimo skardoje. Šauname į orkaitę 5-8min, kol lengvai paruduos. Ištraukiame ir kol atvės, per tą laiką pasiruošiame varškės kremą. Taigi vėl naudoju blenderį, nepakeičiamas pagalbininkas mano virtuvėje! Taigi, varškę, kondensuotą pieną suplakame kartu iki vientisos masės, supilame šaukštelį vanilės ekstrakto ir įtarkuojame citrinos žievelės (galite įspausti ir citrinos sulčių, suteiks lengvos rūgštelės), tada vėl viską suplakame. Gavusią masę supilame ant mūsų paruošto sausainių pagrindo. Šauname į orkaite 10-15min. Ištraukiame ir likusią sausainių dalį sutrupiname ant viršaus, vėl truputi citrinos žievelės ir dedame kepti 20-25min, kol viršus paruduoja. Ištrauktą pyragą dekoruoja apelsinais ar jūsų pasirinktomis uogomis, taip pat puikiaitiks ir kiti papuošimai. Paliekame bent kelias valandas stovėti, kad prisigertų apelsinų sulčių ir pabaigtų stingti.
Tiekiame ant stalo atsvėsusį.! Skanaus!
P.s. recepte nenaudojau cukraus! Jei mėgstate saldžiai į kremą galite įdėti papildomai kelis valgomus šaukštus cukraus :)
Šis laaabai skanus, rekomenduoju!
AtsakytiPanaikinti