Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Varškės pyragas su apelsinais

Mums reikės: 

 Pagrindui:
  •  2 pakelių SELGA pasirinkto skonio sausainių,
  • 150g sviesto,
  • Truputėli tarkuotos citrinos žievelės.
Kremui:
  • 200g kondensuoto pieno,
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto, ar kito pasirinkto ekstrakto pagal poreikius,
  • 400g Varškės,
  • Truputėli tarkuotos citrinos žievelės.
Taigi pradedame..

 Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinėlių, (naudoju blenderį), sviestą ištirpdome šilto vandens vonelėje, supilame į smulkintus sausainius, kruopščiai išmaišome, galiausiai patarkuojame citrinos žievelės. Gautą masę paliekame atvėsti, pasiskirstome į dvi dalis, vieną dalį, tolygiai paskirstome pasirinktoje kepimo skardoje. Šauname į orkaitę 5-8min, kol lengvai paruduos. Ištraukiame ir kol atvės, per tą laiką pasiruošiame varškės kremą. Taigi vėl naudoju blenderį, nepakeičiamas pagalbininkas mano virtuvėje! Taigi, varškę, kondensuotą pieną suplakame kartu iki vientisos masės, supilame šaukštelį vanilės ekstrakto ir įtarkuojame citrinos žievelės (galite įspausti ir citrinos sulčių, suteiks lengvos rūgštelės), tada vėl viską suplakame. Gavusią masę supilame ant mūsų paruošto sausainių pagrindo. Šauname į orkaite 10-15min. Ištraukiame ir likusią sausainių dalį sutrupiname ant viršaus, vėl truputi citrinos žievelės ir dedame kepti 20-25min, kol viršus paruduoja. Ištrauktą pyragą dekoruoja apelsinais ar jūsų pasirinktomis uogomis, taip pat puikiaitiks ir kiti papuošimai. Paliekame bent kelias valandas stovėti, kad prisigertų apelsinų sulčių ir pabaigtų stingti.

Tiekiame ant stalo atsvėsusį.! Skanaus!

P.s. recepte nenaudojau cukraus! Jei mėgstate saldžiai į kremą galite įdėti papildomai kelis valgomus šaukštus cukraus :)

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tobulas keksiukų glajus!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo Šis postas įdomus man pačiai! Tai buvo pirmas bandymas pasižaisti su glajumi, tiesa, keksiukai man ne naujiena, jie dažnai savaitgaliais garuoja ant mūsų pusryčių stalo prie karštos kavos puodeliai, tačiau glajus.. Man visada buvo kažkoks KOSMOSAS! Nelabai suprasdavau, kaip parduotuvėje jie atrodo taip idealiai.. Iki dabar. Tobulo glajaus receptą atradau, patikrinau ir dalinuosi su tais, kam tai aktualu! Tikiu, kad atsiras daugybė progų, kada panaudosite. Nekalbu apie tai, kad keksiukai, su puikiai dekoruotu glajumi yra nepaprastai miela dovana.  Viskas ko reikia glajui: 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!) 325g cukraus pudros 2 šaukštų pieno Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto. Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės n...

Naminiai čeburekai kitaip!

Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat!   Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje. Taigi viskas ko mums reikės: Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..) Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti) Maltų pipirų, druskos. Galvelės svogūno. Kelių skiltelių česnako. Stiklinės vandens. Aliejaus, kepimui. Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą. Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), len...

Karameliniai spragėsiai!

Visi mėgstame gerus filmus, garso efektus suteikiamus kino salėje ir žinoma - spragėsiai! Kas gali jų nemėgti? Pasirinkimas platus, nuo sūrių iki karamelinių ar šokoladinių. Bet žinoma, ne kiekvienas galime sau leisti kiekvieną vakarą žiūrėti filmus kino salėje o juo labiau leisti sau brangius užkandžius. Šiandien, noriu pasidalinti su jumis, naminiais spragėsiais, kurie bent jau man yra mėgstamiausi - karameliniai! Sūrius ar aštrius pasigaminti yra gan nesudėtinga,tačiau karameliniams reikia daugiau laiko ir pastangų :) Mums reikės: Stiklinės cukraus Dviejų šaukštų sviesto Šauktelis sodos. Nekepintų spragėsių, Šlakelio aliejaus. Spragėsius išsikepam keptuvėje ant mažos ugnies, su šlakeliu aliejaus. Supilame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi ir paliekame kelias minutes kol pasiruošime karamelę. Didesniame puode ištirpiname sviestą ir supilame cukrų. Ant mažos ugnies kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir įgaus gražios gintarinės spalvos konsistenciją, p...