Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Pati paprasčiausia sveikuolių GRANOLA!

Pasidalinsiu pačiu paprasčiausiu savo atrastos ir tiesiog burnoje tirpstančios GRANOLOS receptu, kuris šiuo metu mano šeimoje yra nepakeičiamas pusryčių pagardas! 🙂 Jei ieškai traškios granolos recepto, lik su manimi.. 🙂
Mums reikės:
  • Pasirinktų riešutų, (aš rinkausi riešutų mišinį, kurį radau IKI parduotuvėje)
  • Avižinių dribsnių,
  • Medaus, (naudojau naminį, šviežų medų)
  • Kokoso drožlių, (pasirinktinai)
  • Migdolo plokštelių.
Įprastoje granoloje yra naudojami riebalai, kaip kokosų,alyvuogių aliejus ar kitas pasirinktinai,kadangi savo mityboje stengiuosi riebalų naudoti kuo mažiau, tai išbandžiau be jų, ir skonis gavosi tobulas. Visus birius produktus sumaišiau viename inde, apipyliau keliais šaukštais medaus, viską kruopščiai išmaišiau, kad medus pasiskirstytų ir palikau kelioms minutėms pastovėti, kad medus susistovėtų. Tuo metu įkaitinau orkaitę ir pasiruošiau kepimo formą. Masę paskirsčiau ant kepimo skardos, stengiaus tai daryti tolygiai, kad kuo daugiau apskrustų. Pašoviau į orkaitę 180°C, 5min. Leidau apskrusti viršutiniam sluoksniui, tada išsitraukusi, kruopščiai išmaišiau. Tą patį karotojau kelis kartus, kol mano granola įgavo gražų aukso spalvos atspalvį. Namuose kvapas buvo tobulas! Leidau atvėsti. Neišsigąskite jei granola sušoks, viskas lengvai susismulkina. Subėriau į sandarų indą ir gardinu ryto pusryčius NAMINE, BURNOJE TIRPSTANČIA GRANOLA.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tobulas keksiukų glajus!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo Šis postas įdomus man pačiai! Tai buvo pirmas bandymas pasižaisti su glajumi, tiesa, keksiukai man ne naujiena, jie dažnai savaitgaliais garuoja ant mūsų pusryčių stalo prie karštos kavos puodeliai, tačiau glajus.. Man visada buvo kažkoks KOSMOSAS! Nelabai suprasdavau, kaip parduotuvėje jie atrodo taip idealiai.. Iki dabar. Tobulo glajaus receptą atradau, patikrinau ir dalinuosi su tais, kam tai aktualu! Tikiu, kad atsiras daugybė progų, kada panaudosite. Nekalbu apie tai, kad keksiukai, su puikiai dekoruotu glajumi yra nepaprastai miela dovana.  Viskas ko reikia glajui: 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!) 325g cukraus pudros 2 šaukštų pieno Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto. Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės n...

Vaisių kokteilis

Kiekvienas turime savo vasaros mėgstamiausius kokteilius, kai ryte kavos nesinori, oras sausas ir burnoje norisi saldaus. Ledai? Taip! Bet prisižiūrint kūno linijas-piktnaudžiauti nepatariama. Puiki alternatyva, kokteiliai. Eksperimentuoti galime nuo vaisių, daržovių iki sočiųjų kokteilių. Čia beldžiasi į duris mano budrumas, nes eksperimentuoti mėgstu!   Šį kartą jums papasakosiu apie sveiką, maistingą kokteilį, kuris šią vasarą yra mano Number 1! Mums reikės: Graikiško jogurto, Dviejų bananų, Aviečių (ar jūsų pasirinktinų uogų) Špinatų Avokado Sojų ar avižų pieno. (pasirinktinai,nebūtina) Mėgstu šaltus kokteilius, todėl bananus ir pasirinktas uogas įdedu į šaldymo kamerą bent pusvalandžiui, tai kokteiliui suteikia tirštumo, būna šaltas ir turi ,,smoothie” skonio, kuris puikiai gali pakeisti ledus. Šaltas uogas,bananus įdedu į blenderį, nuplautus špinatus, avokadą ir viską susmulkinu iki vientisos masės. Tuomet įdedu graikiško jogurto, taip pat kartais mėgstu...

Naminiai čeburekai kitaip!

Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat!   Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje. Taigi viskas ko mums reikės: Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..) Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti) Maltų pipirų, druskos. Galvelės svogūno. Kelių skiltelių česnako. Stiklinės vandens. Aliejaus, kepimui. Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą. Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), len...