Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Varškės pyragas su apelsinais

Mums reikės: 

 Pagrindui:
  •  2 pakelių SELGA pasirinkto skonio sausainių,
  • 150g sviesto,
  • Truputėli tarkuotos citrinos žievelės.
Kremui:
  • 200g kondensuoto pieno,
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto, ar kito pasirinkto ekstrakto pagal poreikius,
  • 400g Varškės,
  • Truputėli tarkuotos citrinos žievelės.
Taigi pradedame..

 Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinėlių, (naudoju blenderį), sviestą ištirpdome šilto vandens vonelėje, supilame į smulkintus sausainius, kruopščiai išmaišome, galiausiai patarkuojame citrinos žievelės. Gautą masę paliekame atvėsti, pasiskirstome į dvi dalis, vieną dalį, tolygiai paskirstome pasirinktoje kepimo skardoje. Šauname į orkaitę 5-8min, kol lengvai paruduos. Ištraukiame ir kol atvės, per tą laiką pasiruošiame varškės kremą. Taigi vėl naudoju blenderį, nepakeičiamas pagalbininkas mano virtuvėje! Taigi, varškę, kondensuotą pieną suplakame kartu iki vientisos masės, supilame šaukštelį vanilės ekstrakto ir įtarkuojame citrinos žievelės (galite įspausti ir citrinos sulčių, suteiks lengvos rūgštelės), tada vėl viską suplakame. Gavusią masę supilame ant mūsų paruošto sausainių pagrindo. Šauname į orkaite 10-15min. Ištraukiame ir likusią sausainių dalį sutrupiname ant viršaus, vėl truputi citrinos žievelės ir dedame kepti 20-25min, kol viršus paruduoja. Ištrauktą pyragą dekoruoja apelsinais ar jūsų pasirinktomis uogomis, taip pat puikiaitiks ir kiti papuošimai. Paliekame bent kelias valandas stovėti, kad prisigertų apelsinų sulčių ir pabaigtų stingti.

Tiekiame ant stalo atsvėsusį.! Skanaus!

P.s. recepte nenaudojau cukraus! Jei mėgstate saldžiai į kremą galite įdėti papildomai kelis valgomus šaukštus cukraus :)

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tobulas keksiukų glajus!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo Šis postas įdomus man pačiai! Tai buvo pirmas bandymas pasižaisti su glajumi, tiesa, keksiukai man ne naujiena, jie dažnai savaitgaliais garuoja ant mūsų pusryčių stalo prie karštos kavos puodeliai, tačiau glajus.. Man visada buvo kažkoks KOSMOSAS! Nelabai suprasdavau, kaip parduotuvėje jie atrodo taip idealiai.. Iki dabar. Tobulo glajaus receptą atradau, patikrinau ir dalinuosi su tais, kam tai aktualu! Tikiu, kad atsiras daugybė progų, kada panaudosite. Nekalbu apie tai, kad keksiukai, su puikiai dekoruotu glajumi yra nepaprastai miela dovana.  Viskas ko reikia glajui: 150g sviesto. (kambario temperatūros,svarbiausia, tinkantis desertams, be druskos!) 325g cukraus pudros 2 šaukštų pieno Ir pasirinktai, vanilės, migdolų, citrinų ir t.t.. ekstrakto. Tie, kas gal būt nenori naudoti jokių dirbtinių skonių, puikiai gali naudoti citriną, jos žievelę, suteikia tiek aromato, tiek skonio, tačiau duoda švelnų skonį, o jei stipresnės rūgstelės n...

Vaisių kokteilis

Kiekvienas turime savo vasaros mėgstamiausius kokteilius, kai ryte kavos nesinori, oras sausas ir burnoje norisi saldaus. Ledai? Taip! Bet prisižiūrint kūno linijas-piktnaudžiauti nepatariama. Puiki alternatyva, kokteiliai. Eksperimentuoti galime nuo vaisių, daržovių iki sočiųjų kokteilių. Čia beldžiasi į duris mano budrumas, nes eksperimentuoti mėgstu!   Šį kartą jums papasakosiu apie sveiką, maistingą kokteilį, kuris šią vasarą yra mano Number 1! Mums reikės: Graikiško jogurto, Dviejų bananų, Aviečių (ar jūsų pasirinktinų uogų) Špinatų Avokado Sojų ar avižų pieno. (pasirinktinai,nebūtina) Mėgstu šaltus kokteilius, todėl bananus ir pasirinktas uogas įdedu į šaldymo kamerą bent pusvalandžiui, tai kokteiliui suteikia tirštumo, būna šaltas ir turi ,,smoothie” skonio, kuris puikiai gali pakeisti ledus. Šaltas uogas,bananus įdedu į blenderį, nuplautus špinatus, avokadą ir viską susmulkinu iki vientisos masės. Tuomet įdedu graikiško jogurto, taip pat kartais mėgstu...

Naminiai čeburekai kitaip!

Manau kiekviena šeimininkė savo namuose turi savo firminių čeburekų receptą.. Kaip nekeista, aš jį turiu taip pat!   Tai ypač lengvai ir greitai paruošami, o svarbiusia be jokios didelės netvarkos virtuvėje. Taigi viskas ko mums reikės: Tortilijų (pasirinktinai, gali būti paprastesni, pilno grūdo ir t.t..) Vištienos ar kiaulienos faršo. (visada naudoju tik vištienos, tačiau su įdaru galite eksperimentuoti) Maltų pipirų, druskos. Galvelės svogūno. Kelių skiltelių česnako. Stiklinės vandens. Aliejaus, kepimui. Priklausomai kokio dydžio norit čeburekų, taip pjaustykit tortilijas, aš perpjaunu pusiau, iš vienos tortilijos gaunasi du, vidutinio dydžio čeburekai, arba jei tortilija mažesnė, naudoju ją visą. Mėsa pasiruošiu pirmiausiu: Faršą sudedame į dubenį, suberiame prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai mėsa paruošta, paliekame 10-15min pastovėti,kad išsiskirtų sultys. Tada pasiimame tortiliją, ties viduriu pasklaidome mėsos (nedidelį kiekį), len...